Rabarberi-maasikakook toorjuustu ja kondenspiimaga
Rabarberikook toorjuustu ja kondenspiimaga, maasikakattega
500 g pärmi-lehttainast
400 g maitsestamata toorjuustu
1 purk (400 g) suhkruga kondenspiima
5-6 rabarberivart
1 tl kardemoni või 1 sl laimimahla + veidi hakitud münti
Kate peale küpsemist: 6 maasikat
kaunistuseks mündi- või melissilehti
Jäta tainas sulama kandilsie koogivormi suuruse küpsetuspaberi peale.
Rulli sulanud tainas õhemaks ja vooderda sellega kandilise pirukavormi põhi ja ääred. Tükelda rabarberid ja puista need põhjale. Sega toasoe toorjuust ja kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Lisa kardemon või laim/münt. Vala kreem rabarberitele.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 35 minutit. Täidis peaks olema enam-vähem tahkeks küpsenud, aga võib liigutades keskelt veidi võdiseda- seistes ta taheneb. Lase toatemperatuuril vormis täielikult jahtuda.
Kaunista otse vormis.
Enne maasikaid nägi välja selline:
Retsepti põhiline idee pärineb Mari-Liis Iloveri blogist www.siitnurgastjasealtnurgast.ee
500 g pärmi-lehttainast
400 g maitsestamata toorjuustu
1 purk (400 g) suhkruga kondenspiima
5-6 rabarberivart
1 tl kardemoni või 1 sl laimimahla + veidi hakitud münti
Kate peale küpsemist: 6 maasikat
kaunistuseks mündi- või melissilehti
Jäta tainas sulama kandilsie koogivormi suuruse küpsetuspaberi peale.
Rulli sulanud tainas õhemaks ja vooderda sellega kandilise pirukavormi põhi ja ääred. Tükelda rabarberid ja puista need põhjale. Sega toasoe toorjuust ja kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Lisa kardemon või laim/münt. Vala kreem rabarberitele.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 35 minutit. Täidis peaks olema enam-vähem tahkeks küpsenud, aga võib liigutades keskelt veidi võdiseda- seistes ta taheneb. Lase toatemperatuuril vormis täielikult jahtuda.
Kaunista otse vormis.
Enne maasikaid nägi välja selline:
Retsepti põhiline idee pärineb Mari-Liis Iloveri blogist www.siitnurgastjasealtnurgast.ee
Kommentaarid
Postita kommentaar