Kahe šokolaadiga marmorkook

Põhi:

Kahe šokolaadiga marmorkook















Põhi: 

180 g kakao- või šokolaadimaitselisi küpsiseid
70 g võid

Täidis:

400 g toasooja toorjuustu (vähemalt pool sellest väherasvane Philadelphia)
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
200 g valget šokolaadi
200 g tumedat šokolaadi
1 apelsini koor + poole apelsini mahl

Purusta küpsised ja sulata või. Sega omavahel ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse  koogivormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga (pildil on 28 cm vorm). Lõika küpsetuspaberist riba ja kata
sellega vormi ääred. Hoia vormi täidise valmimiseni külmas.

Tõmba mõlemast šokolaadist veidi šokolaadilaastusid hilisemaks kaunistamiseks.

Sulata valge ja tume šokolaad eraldi kausides. Vispelda toasoe toorjuust ja kohupiimapastaga läbi. Jaga juustusegu kahte kaussi. Ühte kaussi sega vispliga hulka sulatatud valge šokolaad, teisele tume šokolaad. Tumeda šokolaadi kaussi riivi enne ka apelsini koor ja pigista poole apelsini mahl. Vala mõlemad segud vaheldumisi põhjale. Tee koogi pinnale noaga kihti segamini tõste muster ja hoia kooki enne serveerimist vähemalt 3 h külmkapis.

Serveerimisel
Riivi soovi korral peale valget ja tumedat šokolaadi või tõmba nendest noaga laastusid (seda peaks siis tegema enne šokolaadide sulatamist). Juurde sobivad vaarikad või nendest tehtud toormoos või kaste, igal juhul midagi haput. Samuti sobivad mandariinilõigud (konserv). 
Pildil on peal valge šokolaadi trühvlid (vt Apelsini-moonipõhjal valge šokolaadi kook". Aga võib ka nt Rafaellosid panna.

Järgmine kord prooviksin ka nii, et põhi küpseb ahjus ca 5 min , siis jahtub ja peale tõmban kihi lemon curd'i, kuna midagi haput oleks siia juurde vaja veel.




Silja Luide terevisioonis andis selle retsepti, samuti on see retsept tema raamatus "Magus kiusatus", tegin oma maiste järgi veidi ringi.










Kommentaarid

Populaarsed postitused