Kohupiimakook kama ja valge šokolaadiga

Kohupiimakook kama ja valge šokolaadiga














Kõigepealt kohupiimasem variant (pildil):

Ahi 200 kraadile.

Põhi:
5 dl jahu (3.4 sl asendasin riisijahuga)
1,5 dl tuhksuhkrut - tihkelt
0,5 tl soola
170 võid (pehmet)
1 muna

Kõik kokku ja 24 cm vormi, küpsetuspaber alla ja äärtele, 200 kraadises ahjus 10 min.
Edasi vähenda kuumust 180 peale.

Täidis:
100 g valget šokolaadi
600 g kohupiima
1 dl kamajahu
2 laimi riivitud koor ja mahl
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut

150 g külmutatud vaarikaid.

Valge šokolaad sulatada veevannil. Segada kõik täidise komponendid mikseriga.

Põhjale vaarikad (võib poolkülmunult, sega hulka 1 sl tärklist).
peale täidis.
180 kraadises ahjus  45 min. Osaliselt altkuumusel.

Teine versioon on šokoladisem. Põhi sama, täidisel aga:

200 g valget šokolaadi
400 g kohupiima
1 dl kamajahu
1 laimi riivitud koor ja mahl
2 muna
1 tl vanillisuhkrut.

Ma lisaksin ka siia vaarikad, kuna need teevad peaaegu alati koogi veel paremaks.



Kommentaarid

Populaarsed postitused