Mündimaitseline šokolaadikeeks

Mündimaitseline šokolaadikeeks














Panen siia koguse ühe keeksivormi kohta, ehkki viimasel ajal teen ma ise keekse kahes vormis ja topeltkogusena korraga - väga praktiline, kuna esiteks on keeksid paremad järgmisel päeval, ühest ei jätku aga teiseks päevaks midagi, ja kahte korraga teha ei võtagi oluliselt rohkem aega kui ühte. Saab ka ahjusooja ökonoomsemalt ära kasutada.

Ühe 25 cm pika keeksivormi kohta:

150 g võid - toasoe
150 g  suhkurt
3 muna - toasooja
3 sl tükeldatud( pipar)münti
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2dl õunamoosi v riivitud õuna (nt Salvesti õunakastet)
50 g tumedatšokolaadi - väikesteks tükkideks

Vahusta toaso või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja vahusta edasi. Puista vahu hulka tükeldatud piparmünt ja purustatud šokolaad. Sõelu hulka ka segatud kuivained, lõpuks lisa õunamoos. Vala taigen võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Jahuta. Kummuta tagurpidi välja. 


Peale tuhksuhkrust glasuur (šokolaadikaunistustega) või sulatatud šokolaad.

Retsept algselt raamatust "100 kooki" 2, oma mugandustega.

Eriti hästi maitseb juurde piparmünditee :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused