Apelsini-moonipõhjal valge šokolaadi kook

Apelsini-moonipõhjal valge šokolaadi kook




















Põhi

175 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
1 dl mooniseemneid
2 suure apelsini mahl (2 dl)
2 apelsini riivitud koor
2,5 dl nisujahu
1 tl vanilli (vanilliekstrakti või -suhkrut)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

1 dl 35% koort
400 g valget šokolaadi
500 g maitsestamata kohupiimapastat (võib ka vanilli).

Valge šokolaadi ja kookose trühvlid aprikoosidega 

0,5 dl 35% koort
200 g valget šokolaadi
100 g kuivatatatud aprikoose, hakitult
50 g kookoshelbeid, lisaks mõned lusikatäied trühvlite veeretamiseks

Saab ka poole kogusega hakkama, siit jääb niisama söömiseks ka.

lisaks koogi kaunistamiseks 1-2x 300-grammist purki mandariinilõike suhkruleemes (Prismas on Rainbow sarjas). 

Hõõru toasoe pehme või suhkruga vahule. Lisa pidevalt kloppides ükshaaval munad. Sega hulka mooniseemned, riivitud apelsinikoor ja apelsinimahl.
Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas hoolsalt ühtlaseks.
Määri 22 cm lahtikäiva koogivormi küljed võiga ja kata põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Kontrolli küpsust keskelt puutikuga.
Lase koogil tunnike vormis jahtuda, ära vormist eemalda. 
Jahtumise ajal valmista täidis. Kuumuta paksema põhjaga potis koort ja tükeldatud šokolaadi madalal kuumusel, pidevalt segades, kuni kogu šokolaad on sulanud. Keema ei tohi lasta! Lisa kohupiimapasta. Lase jahtuda.
Kui kook on jahtudes vormi servadest eemale tõmbunud, vajuta peopesaga kergelt patsutades ta madalamaks, nii et koogi ja vormi vahele ei jääks vahet. Vala peale täidis ja silu spaatliga ühtlaseks. Lase koogil külmkapis taheneda vähemalt 5 tundi. Kui on väga kiire, tõsta kook tunniks-pooleteiseks sügavkülma. Eemalda vormist, aita vajadusel noaga äärtest kaasa.

Trühvlite valmistamiseks kuumuta koort ja tükeldatud šokolaadi madalal kuumusel, pidevalt segades, kuni kogu šokolaad on sulanud. Sega hulka hakitud aprikoosid ja kookoshelbed. Lase massil tund aega külmkapis taheneda. Vormi käte vahel kuulikesed, veereta neid kookoshelvestes.
Kaunista tahkunud kook siirupist nõrutatud mandariinilõikude ja valge šokolaadi trühvlitega.

Seda kooki tegi Mari-Liis Ilover Terevisioonis, ka retsept sealt.

Koogi tegin emale emadepäevaks :).

Kommentaarid

Populaarsed postitused