Primavera risoto

Primavera risoto















50 g võid
veidi porrulauku
1 sibul
100 g risotoriisi (tömbiteraline, mis muutub kleepuvaks)
0,5 l puljongit
0,5 kl valget veini
5-6 sparglit
200-300 g herneid
75-100 g parmesani
soola, pipart

Soovi korral saab spargli asendada nt türgiubadega. Aga spargel sobib siia väga hästi.

Haki sibul ja porrulauk, kaabi sparglite varre otsad koorest ja lõika puitunud otsad ära. Lõika tippudest 5cm ära ja pane kõrvale, muidu lõika sparglid õhukesteks ratasteks (ca 4-5 mm). Sulata pannil või ja vala sinna sibul/porrulauk/sparglirattad. Prae 5 min (keskmisel kuumusel). Aja 0,5 l vett veekeetjas keema. Lisa riis ja prae veel minut. Lisa vähehaaval puljong ja vaheldumisi vein, sega, lase risotol 15 min ilma kaaneta haududa, oluline on seda mitte kuivale jätta. Samal aha riivi parmesan. 15 min pärast lisa herned ja spargli otsad (või türgioad) ja riivitud parmesan. Keeda veel 5 min. Riis peab jääma al dente, aga kreemja kastmega. Maitsesta soola ja pipraga (ehkki parmesan on juba ise piisavalt soolane). Serveeri kuumalt.

See retsept on Anni Arro raamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal", oma mugandustega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused