Kõrvitsakook 2 ehk toorjuustu-kõrvitsakook

Kõrvitsakook toorjuustuga (ehk minu "Kõrvitsakook 2")
















Ilma liialdamata - ülihea!!!! Selline natuke pidulikum versioon, sellal kui "Kõrvitsakook 1" on pisut argisem (aga ka väga hea).

Põhi:
200 g jahu (1 sl sellest võiks olla maisi- või kartulitärklis)
100 g võid
70 g suhkrut
1 sidruni koor
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit

Kokku ja täidise tegemise ajaks külmkappi. Ahi 175 kraadi peale.

Täidis:
400 g kõrvitsapüreed (ahjus küpsetatud) - muskaatkõrvits isegi parem veel
800 g toorjuustu (soovitan Philadelphiat, 1 neist võib olla light) - toasooja
200 g hapukoort
1 apelsini koor + poole apelsini mahl (või terve, kui väike apelsin)
poole sidruni mahl
5 muna (või 4 suurt) - toasooja
3 sl maisitärklist
150 g suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
2 sl Amarettot (või brändit).

MInu soovitus - tavalise kõrvitsaga 5 muna, muskaatkõrvitsaga 4 muna. Tavaline kõrvits on veidi vedelam.

Täidis saumikseriga kokku.
Põhi 28 cm lahtikäivasse vormi. põhja ning ka servadele küpsetuspaber. Küpseb päris kõrgeks.

Kõige peale mandlilaaste.

175 kraadises ahjus 1 tund kuni 1 tund ja 15 minutit, vahepeal altkuumusel, esimene 40 minutit ei tohi ahjuust avada. Pealt peab olema kergelt kollakas. Puutikuga katsuda, kas on valmis. Las jahtub paokil uksega ahjus, muidu tekivad sisse praod.

Parim on teha valmis eelmisel peäval ja hoida üleöö külmkapis.
















Kommentaarid

Populaarsed postitused