Mustika-kohupiimakook (Anni Arro)
Mustika-kohupiimakook (Anni Arro)
Lihtne, kergesti seeditav, hästi kohupiimane.
300 g liivatainast
(minul on see:
100 g võid
150 g jahu (segan alati sisse midagi muud ka, nt paar sl grahamjahu ja natuke riisi- või maisijahu)
1 muna (väike)
veidi soola
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Taigen veidikeseks külmkappi. Ahi 175 peale. Pärast 28 cm vormi, sobib ka keraamiline.
Täidis:
800 g kohupiima (väga hea on Otto ricotta 8%)
4 muna
150 g suhkrut (kui kohupiimad magusad, siis 100 g suhkrut)
100 g jahu (osaliselt asendasin maisitärklisega)
300 g mustikaid
Ilma mustikateta kokku segada saumikseriga, siis õrnalt mustikad sisse. Kui külmutatud mustikad, siis enne veidi sulatada ja sel juhul on paremad kultuurmustikad, kuna seisavad paremini terved ja ei tee tainast nii lillaks.
Peale:
mandlilaaste
175 kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Retsept pärineb Anni Arro raamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal".
Lihtne, kergesti seeditav, hästi kohupiimane.
300 g liivatainast
(minul on see:
100 g võid
150 g jahu (segan alati sisse midagi muud ka, nt paar sl grahamjahu ja natuke riisi- või maisijahu)
1 muna (väike)
veidi soola
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Taigen veidikeseks külmkappi. Ahi 175 peale. Pärast 28 cm vormi, sobib ka keraamiline.
Täidis:
800 g kohupiima (väga hea on Otto ricotta 8%)
4 muna
150 g suhkrut (kui kohupiimad magusad, siis 100 g suhkrut)
100 g jahu (osaliselt asendasin maisitärklisega)
300 g mustikaid
Ilma mustikateta kokku segada saumikseriga, siis õrnalt mustikad sisse. Kui külmutatud mustikad, siis enne veidi sulatada ja sel juhul on paremad kultuurmustikad, kuna seisavad paremini terved ja ei tee tainast nii lillaks.
Peale:
mandlilaaste
175 kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Retsept pärineb Anni Arro raamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal".
Kommentaarid
Postita kommentaar