Hapukoore-mustsõstrakook
Ülikiire kook!
28 cm vormile. Ahi 200 peale.
175 g võid
0,75 dl suhkrut
4 dl jahu (1-2 dl asenda mingi muu jahuga, nt maisi, riisi või grahamjahu)
Muretaignaks, otse vormi põhja ja külgedele.
300 g hapukoort
1 suur v 2 väikest muna
1,5 dl suhkrut
0,75 tl vanillisuhkrut
300 g musti sõstraid
1 dl mandilaaste või 50 g martsipanitükke
Põhjaks kokku kõik peale sõstarde ja katte, vala taignale, siis peale sõstrad (õrnalt, et kate ei läheks lillaks), peale mandlilaastud või martsipanitükid.
30 min 200 kraadises ahjus.
Süüa leigelt.
28 cm vormile. Ahi 200 peale.
175 g võid
0,75 dl suhkrut
4 dl jahu (1-2 dl asenda mingi muu jahuga, nt maisi, riisi või grahamjahu)
Muretaignaks, otse vormi põhja ja külgedele.
300 g hapukoort
1 suur v 2 väikest muna
1,5 dl suhkrut
0,75 tl vanillisuhkrut
300 g musti sõstraid
1 dl mandilaaste või 50 g martsipanitükke
Põhjaks kokku kõik peale sõstarde ja katte, vala taignale, siis peale sõstrad (õrnalt, et kate ei läheks lillaks), peale mandlilaastud või martsipanitükid.
30 min 200 kraadises ahjus.
Süüa leigelt.
Tere, kas vanillisuhkrut tõesti 0,75 dl äkki ikka 0,75 tl?
VastaKustutaJah, Sul oli õigus :) Parandasin ära. Aitäh.
KustutaProovisin järgi, meie jaoks oli mustsõstraid liiga palju, panime küll 200g aga ikka oli palju, muidu on tõesti väga lihtne ja kiirelt valmiv kook, täna proovin väiksema koguse põldmarjade ja vaarikatega :) Aitäh retsepti eest :)
VastaKustuta