Kreemjas kohupiimakook

















28 cm vormile. Ahi 175 peale.

PÕHI
100 g võid (toasoe)
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu (pane sellest 1 dl grahamjahu)
1 tl küpsetuspulbrit

Mikserda toasoe vüi suhkruga, lisa mikserdades muna ja lõpuks jahu (sega jahusse eelnevalt küpsetuspulber). Suru tainas 28 cm vormi põhja ja äärtele, kui jääb nõppude külge, pese vahepeal käed ja tee külma veega kokku.

KATE:
3 muna
1 dl suhkrut
200 g toorjuustu (toasooja!)
500 g kohupiima
50 g võid
2 tl vanillisuhkrut

Enne kõpsetamist on hea munad paar tundi enne toasooja tõsta. Samuti peab olema torjuust paar tundi toasoojas seisnud. Eralda munakollased ja valged. Jäta valged külmkappi (neid on külmana parem vahustada). Vahusta munakollased sukruga, munavalged aga nõpuotsatäie soolaga. Valged vüib kõige lõpuks vahustada. Oluline on, et munakollast ei satuks munavalge sisse isegi mitte väikest tirtsu, muidu valged vahtu ei lähe. Vispelda omavahel toorjuust, kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur, siis lisa sinna munakollased ja mikserda läbi. Lõpuks lisa kahe spaatli (või lusikaga) ettevaatlikult segades munavalgevaht (mina panen kolmes osas). Vala segu taignale ja küpseta 175 kraadises ahjus 45 min. Proovi tikuga küpsust. 5-10 min võiks olla ahjus peale ahju väljalülitamist, et liiga kiiresti jahtudes praguliseks ei läheks.

Serveerida külmalt, raputa peale kaneeli ja võimalusel võiks juurde võtta haput moosi või marju.




Kommentaarid

Populaarsed postitused