Magus kõrvitsa-juustutort
Kõrvitsapüree tuleb varem valmis teha (ja jahutada).
PÕHI
150 g kiirkaerahelbeid
60 g võid (sulat)
70 g fariinsuhkrut
30 g suhkrut
Sega sulatatud või kaerahelvestega. lisa omavahel segatud suhkrud. Suru vormi põhja ja külgedele.
TÄIDIS
400 g kõrvitsapüreed
1 suur sidrun
300 g toorjuustu
200 g kohupiima
2 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
4 muna
2 sl brändit
Vispelda toasoe toorjuust ja kohupiim kokku. lisa suhkur, munad, sidrunimahl ja riivitud koor, vanillsuhkur ja brändi. Vala taignale.
Küpseta 180 kraadi juures 40-45. Vahepeal altkuumusel, et ülalt liiga ära ei küpseks. Lase jahtuda.
KATE
100 g aprikoosimoosi
kõrvitsaseemneid
(kui on, siis granaatõunaseemneid)
Määri moos peale (peamiselt selleks, et kleepuks) ja puista peale ja äärtele kõrvitsaseemneid.
Kommentaarid
Postita kommentaar