Suvikõrvitsa-valge juustu ampsud

Suvikõrvitsa-valge juustu ampsud

















Põhi on pärmi-lehttaigen. 500 grammist saab 8 suurt ampsu. Sobib külmutatud taigen, mis peab enne 2 tundi toatemperatuuril sulama. Veidi peab rrullima õhemaks ja suuremaks. Ühele plaaditäiele läheb 4 ampsu.

Sinna peale saab aga lihsta vaevaga ehitada igasuguseid maitsvaid katteid. Üks variant on selline:

peale paar ca 0,5 cm õhukest viilu suvikõrvitsat, sellele peale maiste järgi camemberti või brie juustu, keskele kreeka pähkleid. Ahjus on 220 kraadi juures ca 12 minutit (kuni tõmbub kergelt kuldpruuniks). Süüa soojalt (ca 10 min peale ahjust võtmist).

Suvikõrvitsa saab ka asendada keedetud peedi viiluga, samuti saab juustuna kasutada feta juustu, soovi korral mõõrida ka suvikõrvitsa/peedi alla veidi maistestatud toorjuustu.

Kommentaarid

Populaarsed postitused