Lihapallid hernejahuga

Lihapallid hernejahuga


































Lihapallid:

Kogus, et saaks ka järgmisel päeval lapsed peale kooli süüa.

600 g hakkliha
2 sibulat
1,5 dl hernejahu
3-4 küüslauguküünt
2 muna
soola (ca 2 kuhjata tl)
pipart
1 tl koriandripulbrit
1,5 tl paprikapulbrit
veidi hakitud tüümiani
maiste järgi veel värskeid ürte soovi korral
sorts (ca 50 ml) õlut (eriti hea on Manchester)

Kõik need asjad segi ja parajateks pallikesteks (neid tuleb ca 20).
Pruunistada pannil kergelt ja siis 200-ga ahju. Ahjus ca 30 min.

Kõrvale sobivad hästi kauboikartulid, seega on hea enne pallikeste pruunistamist pesta harjaga kartulid, lõigata pikuti neljaks, aurutada 4-5 min ja siis panna pallikestega kõrvuti ahju teise panniga, veidi tüümiani ja rosmanriini ka peale.

Söök söödi enne peaaegu ära kui pildi tehtud sain :)

Selle retsepti leidsin Veski-Mati herjenahu paki pealt, tegin koguse oma perele parajaks ja lisasin üht-teist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused