Sõstrapirukas valge šokolaadiga

Sõstrapirukas valge šokolaadiga



































Veel üks võimalus kasutada ära sõstra-aega, samas saab seda pirukat teha edukalt ka külmutatud marjadest, kuna marjad peavadki plödiks minema.
Väärib märkimist - see on väga hea pärmitaigna retsept, mida saab kasutada ka muudeks küpsetisteks.

Pärmitaigen:
3 dl piima
25 g pärmi
3/4 tl soola
1 dl suhkrut
2 tl kardemoni
7-8 dl jahu
100 g võid (sula)

Täidis:
50 g sulatatud võid
150 g valget šokolaadi (riivitult/hakitult)
3-4 dl sõstraid (musti, punaseid või mõlemaid)

1 muna määrimiseks

Taigen:
Pärm käesooja piima, juurde jahu, 1 dl jahu jäta sõtkumiseks, peale põhiosa jahust lisa pehme või ja sõtku, siis lisa vähehaaval see viimane 1 dl jahu. Lase soojas rätiku all kerkida 1,5-2 tundi.

Pane ahi 200 kraadile.
Jaga taigen kolmeks ja rulli lahti plaadi suuruselt (et pirukas pärast ikka plaadile ka mahuks). Määri sulavõiga, puista peale šokolaad ja marjad. Lase veidi veel kerkida. Tee lõigusuuruselt peale lõiked (pärast parem lõigata). Määri munaga ja raputa peale suureteralist suhkrut (roosukrut).

Ahjus küpseb ca 35 min. Järgi, et põhi taignaseks ei jääks.
Hea soojalt, samas jahtunult saab peale raputada tuhksuhkrut.

Repsepti idee on 100 rooga "Sõstraraamatust", oma maitse järgi ümber tehtud.











Kommentaarid

Populaarsed postitused