Kõrvitsa-šokolaadikook

Kõrvitsa-šokolaadikook



Tuleb suur ja rammus kook!










700 g kõrvitsat püreeks (ca 400 g püreed)
6 dl jahu
3 dl suhkrut (soovitavalt pruuni)
1,5 pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl riivitud ingverit
pisut jahvatatud nelki (või kardemoni)
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
0,5 tl soola
100 g tumedat šokolaadi
75 g kuivatatud jõhvikaid või kirsse, vüib ka tavalisi jõhvikaid, sõstraid v pohli
1,5 dl sulatatud võid
6 muna

Ahi 180 kraadi peale.
Suurde kaussi kuivained kokku, 1 dl jahu segada hakitud šokolaadiga. Teises kausis segada vedelad asjad ja vajada see jahusegusse. Lisada šokolaad ja kuivatatud viljad. Võta 28 cm vorm. Mina panin peale veel peeneks hakitud rabarberit (1 varre).

Küpsetada 180 kraadi juures 60-70 min, jahutada 15 min vormis, kummutada välja ja jahutada veel 30 min. Tegelikult oli veel parem järgmisel päeval.

Kommentaarid

Populaarsed postitused