Kõrvitsarisoto peekoniga
Kõrvitsarisoto peekoniga
500 g kõrvitsapüreed (enne ahjus teha ja vajadusel sügavkülmutada, et oleks võtta)
0,5 liitri jaoks kanapuljongikuubikut
vett keema 1 l (sortsu kaupa lisamiseks)
2 sl oliivõli
2 suurt sibulat
3 küüslauguküünt
2,5 dl risotoriisi
1 dl kuiva valget veini
2-3 sl riivitud parmesani
2 sl hakitud peterselli või salveid
vajadusel veidi soola (aga vbl polegi vaja)
0,25 tl valget pipart
300 g suitsupeekonit v suitsusinki
Kõrvitsapüree peab olema juba valmis.
Pannile õli ja sisse hakitud sibul ja küüslauk - praadida 5 min, vt, et ei läheks pruuniks.
Lisada riis, segada, minuti pärast kalla juurde vein, sega, lisa puljongikuubik, siis hakka sortsu kaupa lisama keeva vett, keeta kokku 15 min, ikka vett sortsu kaupa lisades ja riisi pidevalt segades. Keetmise lõpupoole lisa kõrvitsapüree.
Riisi keetmise ajal prae teisel pannil peekonikuubikud.
Kui riis on valmis, lisa parmesan, peekon, petersell, sool, pipar.
Serveeri kohe.
Ideaalne valge veiniga.
500 g kõrvitsapüreed (enne ahjus teha ja vajadusel sügavkülmutada, et oleks võtta)
0,5 liitri jaoks kanapuljongikuubikut
vett keema 1 l (sortsu kaupa lisamiseks)
2 sl oliivõli
2 suurt sibulat
3 küüslauguküünt
2,5 dl risotoriisi
1 dl kuiva valget veini
2-3 sl riivitud parmesani
2 sl hakitud peterselli või salveid
vajadusel veidi soola (aga vbl polegi vaja)
0,25 tl valget pipart
300 g suitsupeekonit v suitsusinki
Kõrvitsapüree peab olema juba valmis.
Pannile õli ja sisse hakitud sibul ja küüslauk - praadida 5 min, vt, et ei läheks pruuniks.
Lisada riis, segada, minuti pärast kalla juurde vein, sega, lisa puljongikuubik, siis hakka sortsu kaupa lisama keeva vett, keeta kokku 15 min, ikka vett sortsu kaupa lisades ja riisi pidevalt segades. Keetmise lõpupoole lisa kõrvitsapüree.
Riisi keetmise ajal prae teisel pannil peekonikuubikud.
Kui riis on valmis, lisa parmesan, peekon, petersell, sool, pipar.
Serveeri kohe.
Ideaalne valge veiniga.
Kommentaarid
Postita kommentaar