Kõrvitsa-maisileib
Kõrvitsa-maisileib
Arvestasin koguse 32 + 24 kandilise (klaasist) küpsetusvormi järgi
Ahi 200 peale.
Koori kõrvits ja riivi. Sega nisu- ja maisijahu, küpsetuspulbri, suhkru, hakitud murulaugu ja soolaga. Tee keskele süvend ja vala sinna piim. Lisa lahtiklopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Serveeri soojalt. Külmalt kõlbab ka, aga siis on kõrvitsamaitse ehk isegi liiga tunda, soojana seda eriti ei tunne.
Murulaugu asemel saab panna mõnda muud hakitud ärti, nt salveid (siis nt 3 sl).
See retsept meeldib mulle, kuna saab kasutada toorest kõrvitsat - taigna tegemine ei võta kaua aega.
Retsepr on Pille Endani raamatust "Kõrvitsaroad".
Arvestasin koguse 32 + 24 kandilise (klaasist) küpsetusvormi järgi
- 500 g kõrvitsat
- 3 dl nisujahu
- 6 dl maisijahu või polentat
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 sl suhkrut
- 6 sl hakitud murulauku
- 3 tl soola
- 4 dl piima
- 2-3 muna
- 150 g võid
Ahi 200 peale.
Koori kõrvits ja riivi. Sega nisu- ja maisijahu, küpsetuspulbri, suhkru, hakitud murulaugu ja soolaga. Tee keskele süvend ja vala sinna piim. Lisa lahtiklopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Serveeri soojalt. Külmalt kõlbab ka, aga siis on kõrvitsamaitse ehk isegi liiga tunda, soojana seda eriti ei tunne.
Murulaugu asemel saab panna mõnda muud hakitud ärti, nt salveid (siis nt 3 sl).
See retsept meeldib mulle, kuna saab kasutada toorest kõrvitsat - taigna tegemine ei võta kaua aega.
Retsepr on Pille Endani raamatust "Kõrvitsaroad".
Kommentaarid
Postita kommentaar