Maroko kanahautis

Maroko kanahautis














NB! Tegemine võtab aega 1,5 tundi.


5 porgandit
2 suurt sibulat
1,2 kilo kanaliha (3 pk fileed, osa vüib kintsuliha)
1 sl võid
1 dl rosinaid v kuivatatud jõhvikaid
100 g kuivatatud aprikoose, tükeldatult
0,5 l kanapuljongit
2 dl tomatipastat
2 sl jahu
3 sl sidrunimahla
3 küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverit
2 tl sinepiseemneid
1,5 tl koriandrit
1,5 tl jahvatatud kaneeli
3 väikest kuivatatud tšillikauna
1 apelsin

Serveerimiseks sobib laimi/sidruni ja mündiga tehtud kuskuss.

Potti lähevad esimesena porgandid ja sibul. Kalla peale 0,5 l keeva vett ja lisa puljongikuubik.
Siis pruunista pannil kanafilee tükid koos võiga, lisa soola.
Pane ka liha potti köögiviljadele.
Lisa rosinad/jõhvikad ja aprikoosid.
Kuni pott podiseb, keera kokku tomatipasta, jahu, ingver, maisteained, peenestatud küüslauk, sidrunimahl, lisa potile. Kokku pidiseb pott nõrgal tulel 1,5 tundi ja seda on vaja üsna tihti segada. Ca 30 min enne lõppu lisa tükeldatud apelsin.

Tuleb tõesti hea! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused