Mustikakook kondenspiima ja toorjuustuga (võib ka sõstardega)
Mustikakook kondenspiima ja toorjuustuga
Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused", tegin oma maiste järgi ringi
Ülilihtne, lastepärase maistega.
Pildil tehtud mustsõstardega.
Põhi:
180 g küpsiseid (nt kondenspiima v iiri kreemi maistelisi)
70 g võid
Põhjaks (või sulatada, küpsised pudiks), vormi, külmkappi.
Kate:
200 g toorjuustu/100 g toorjuustu + 100 g hapukoort + 1 muna
300 g kondenspiima (magusat)
300 g mustikaid v sõstraid - parim on värsketest marjadest, kuna muidu nad värvivad katte ära
Toorjuust peab olema toasoe. Vispeldada kondenspiimaga siidiseks. Lisaga marjad ja segada õrnalt, et marjad katki ei läheks. Kui on külmutatud marjad, segada 1 sl maisitärklisega. Aga külmutatud mustikatega tuleb kate paratamatult lilla (võib proovida segada nad sisse külmutatud peast).
Lisasin 1 muna, kuna muidu tuli minu meelest liiga vedel täidis.
Ahjus 180 kraadiga 25-30 min (kuni kate on tahenenud). Võib süüa nii kuumalt kui jahtunult. Tuleb päris magus :)
Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused", tegin oma maiste järgi ringi
Ülilihtne, lastepärase maistega.
Pildil tehtud mustsõstardega.
Põhi:
180 g küpsiseid (nt kondenspiima v iiri kreemi maistelisi)
70 g võid
Põhjaks (või sulatada, küpsised pudiks), vormi, külmkappi.
Kate:
200 g toorjuustu/100 g toorjuustu + 100 g hapukoort + 1 muna
300 g kondenspiima (magusat)
300 g mustikaid v sõstraid - parim on värsketest marjadest, kuna muidu nad värvivad katte ära
Toorjuust peab olema toasoe. Vispeldada kondenspiimaga siidiseks. Lisaga marjad ja segada õrnalt, et marjad katki ei läheks. Kui on külmutatud marjad, segada 1 sl maisitärklisega. Aga külmutatud mustikatega tuleb kate paratamatult lilla (võib proovida segada nad sisse külmutatud peast).
Lisasin 1 muna, kuna muidu tuli minu meelest liiga vedel täidis.
Ahjus 180 kraadiga 25-30 min (kuni kate on tahenenud). Võib süüa nii kuumalt kui jahtunult. Tuleb päris magus :)
Kommentaarid
Postita kommentaar