Moussaka

Moussaka














Võta üsna suur kandiline ahjunõu. Ahi 200 kraadi peale.

12 keskmist kartulit, vett, soola - veidi aurutada
2 suvikõrvitsat - veidi pruunistada

Hakklihakaste:

500 g hakkliha
1 sl oliivõli
1 sibul
1,5 tl soola
1,5 tl musta pipart
2 tl basiilikut
1 tl punet
1 purk purustatud tomateid
3 küüslauguküünt

Juustukaste:
400 gsulatatud juustu
3 dl piima
1 muna

Peale 2 dl riivjuustu

Kartulid 0,5 cm viiludeks, aurutada 5 min.
Suvikõrvits 1 cm paksudeks viiluseks ja praadida kergelt läbi.

Pruunista hakkliha õlis, lisa tükeldatud sibul ja küüslauk. Kuumuta mõni minut. Lisa maitseained ja tomatid. Hauta 10-15 min.

Kuumutada piim, hulka pidevalt segades sulatatud juust. Lase jahtuda ja vispelda hulka muna.

Pooled kartulid põhja, vahele hakklihakaste, pooled kartulid peale ja kõige peale suvikõrvitsad (nagu katteks).

Vala kõik juustukstmega üle.

Ahjus 200 kraadiga 30 min.

Siis peale riivjuust ja veel 15 min.

Lase 15 min vormis jahtuda enne sööma hakkamist.

Juurde sobib kreeka salat.

Kreeta tuleb meelde kohe :)










Kommentaarid

Populaarsed postitused