Mojito-juustukook

Mojito-juustukook

















Pisut teistsugune retsept kui netis liikvel on (hästi toorjuustune ja vabalt võib kasutada (vähemalt osaliselt) lahjat toorjuustu).

Mündisiirup: vaja on 9 sl. Mina kasutasin Monini mündisiirupit. Vajadusel saab ka ise keeta, aga Monini oma on küll väga hea.

Tegin 28 cm vormi (sellest saab ca 20 tükki, kuna kook tuleb väga toitev ja tasub lõigata õhukesed tükid).

Põhi:
1,5 pakki küpsiseid (kasutasin šokolaadi, võib ka nt kaeraküpsiseid ca 250-300 g)
100 g sulatatud võid
0,5 tl soola

Vormi ja küpsetada 180 kraadises ahjus 10 min.

Täidis:
800 g toorjuustu (rasvasisaldus võimalikult madal) - toasoe
100 g kohupiima (võib ka pastat)
2 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
1 tl soola
5 muna - toasoojad
1-1,5 dl hapukoort (või kreeka jogurtit)
alkoholi - sl sl mündilikööri v 1,5 sl heledat rummi v mõni tilk rummiessentsi
1 laimi mahl (3 sl)
1 laimi riivitud koor
9 sl mündisiirupit

Mikserdada toasoe toorjuust siidjaks, lisada kohupiim (v pasta), sõeluda hulka (edasi mikserdades) suhkur, tärklis, sool. Ükshaaval lisada munad (võiks enne lahti kloppida, laimi koor ka hulka, ja sortsu kaupa valada). Lõpuks hapukoor, mündisiirup, laimimahl ja alkohol.

Jahutatud põhjale ja 160 kraadises ahjus 1 tund. 45 min jooksul ei tohi algul avada ust. Tasapisi peab jahtuma pärast, avatud uskega. Vahetult peale küpsetamist on normaalne kui keskelt veel võdiseb. Ääred peavad minema kergelt kollakaks. jahutada vormis, algul poolavatud uksega ahjus.

Kate:
500 g hapukoort
1 sl suhkrut
1 sl mündisiirupit
4 tl peeneks hakitud värsket münti
1 laim - mahl ja riivitud koor

Kate panna jahtunud koogile ja kook on parim hoida anna söömist üleöö külmkapis.





Kommentaarid

Populaarsed postitused