Brita kook kodujuustu ja vaarikatega

Brita kook kodujuustu ja vaarikatega




















Üks viimase aja lemmikuid, tõesti jube hea! :) 

Põhi:
150 g võid
1,2 dl suhkrut
3 munakollast
1 dl piima
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Klopi ükshaaval hulka munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa piimaga vaheldumisi võivahu hulka. Jaga tainakogus pooleks. Vooderda kaks 24 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga.  Võid kasutada ka ühte koogivormi ja küpsetada esmalt ühe ketta ja seejärel teise. Minul: 24 cm lahtikäiv vorm ja 24 cm silikoonvorm.

Munavalgekate:

3 munavalget
1,2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandlilaaste

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja vanillsuhkur. Laota munavaht esimesse koogivormi tainakihi peale ja puista üle mandlilaastudega. Tõsta mõlemad vormid ahju. Küpseta 175kraadi juures 20 minutit (koos küpsetades läks ca 30 min). Võta ahjust välja ja jahuta. 

Täidis:

2 dl vahukoort
300 g kodujuustu
3/4 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g külmutatud vaarikaid

Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega juurde püreestatud kodujuust, suhkur ja vanillsuhkur. Aseta serveerimisalusele esmalt ilma beseeta ketas. Laota sellele ühtlaselt kodujuustuvaht ja kata külmunud vaarikatega. Tõsta peale teine ketas ja puista üle tuhksuhkruga.

Retsept Oma Maiste retseptiraamatus (I osas).

Tähelepanekuid:

Piisab ka 250 g külmutatud marjadest. Need läksid täidisele jäätunult.
Silikoonvormist tasub põhja pooljahtunult välja võtta, kuna see jahtub kõvaks küpsiseks ja jahtunult välja kummutades nn oht see ära lõhkuda. Ülemine põhi  kindlasti avatavasse vormi, kerkib ääreni. Munavalgega põhi oleks hea võtta ahjust pikkamisi, algul ahju uks avatud, muidu langeb see liiga ruttu kokku.  Ja kodujuustu võib olla vabalt 300 g, mitte 400 g. Siis võiks aga ka suhkrut 3/4 dl.

Alumisel pildil laste sünnipäevatordina (vasakul), kus tegin 25% suuremad kogused ja 28 cm vormi.


Terve 30x40 cm plaaditäie jaoks 28cm vormi koguses x 2.

Kommentaarid

Populaarsed postitused