Vaarikatega šokolaadi-juustukook


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Põhi:
80 g tatrajahu
50 g kaerajahu (või 130 g tatrajahu)
30 g kakaupulbrit
50 g pruuni suhkrut
veidi soola
1 tl küpsetuspulbrit
70 g külma vüid
1 muna
 
Teha nagu ikka jusetaigen ja panna 24 cm vormi ning täidise valmimiseni külma. Nüüd võib ka ahju juba 180 kraadile panna.
 
Täidis:
400 g šokolaadi-toorjuustu kreemi
200 g toorjuustu
50 g pruuni suhkrut
300 g kakaomaitselist kohupiimapastat (kui tavaline, lisada 30 g kakaod)
3 toasooja muna
1 sl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti
200 g vaarikaid, mustikaid või musti sõstraid
(+ 100-150 g kaunistamiseks)
 
Toorjuustud peavad olema toasoojad. Vispeldada need suhkruga ühtlaseks lisada kohupiimapasta, siis ükshaava munad ja tärklis. Valad täidis vormi, puistata peale marjad.
Küpsetada 180 kraadi juures ca 1 tund, jahutada aeglaselt avatud ahjuuksega.
 
Koogi peaks eelmisel päeval valmis tegema, siis on ta parem.
 
Maitse asi, kas põhi on liiga tatrane või peaks osa jahust ikkagi tavalsie jahuga asendama.
 
Retsepti avaldas Silja luide Laupäevalehes, ise tegin oma maitse järgi muudatusi.
 
 
 
 


Kommentaarid

Populaarsed postitused