Peedi-fetajuustu pirukas (lahtine, muretaignapõhjal)


Vaja on ca 20 x 30 cm vormi, suurel plaadil tehes tuleb kogust kahekordistada.
Võib võtta keedetud peedid, kui on toored, tuleb need enne ahjus röstida.
Tainas:
100 g võid (võib nii külm kui toasoe)
250 g jahu (millest pool võiks olla nt kaerajahu vm mitte-nisujahu)
1 muna
3-4 sl külma vett
0,5 tl soola
Sega ained kokku ja pane tainas täidise tegemise ajaks külma.
Peedikate:
4 väiksemat peeti
2.3 sibulat
4 sl oliivõli
1 tl kuivatatud punet
1 sl palsamiveiniäädikat
soola
Kui peedid on keedetud, siis on vaja vaid veidi sibulat praadida, peedi enda saab lihtsalt viilutada ja maisteainete-õliga üle valada.
Toore peedi korral pane ahi 200 peale, siis pese ja koori need ja lõika viiludeks, samuti viiluta sibulad. Pane ahjuplaadile peedid ja sibulad ning vaja üle õliga, samuti puista peale pune ja sool (aja kätega segamini ka).
Kuni peedid on ahjus, võta taigen välja, määri ahjuvõrm võiga ja pane äärtele hõbepaber. Kui peedid väljas, pane 10 minutiks 200-ga ahju.
Kate:
200 g fetajuustu (tükkideks)
250 ml vahukoort
2 muna
tüümiani
soola, pipart
Tee feta tükkideks, klopi munad koorega ja lisa feta ning veidi purustatud tüümiani (või punet).
Kui põhi on 10 min ahjus olnud, võta välja, pane allapoole sibul ja eale peet ning vala kattega üle. Pane veel 30 minutiks ahju On hea nii soojalt kui külmalt.
Juurde sobib salat, kus basiilikut ja rukolat.
Retsept on Anni Arro raamatust "sSpamaa talu köök osa 2", oma mugandustega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused