Blondie mustikate ja vaarikatega















Ahi 150 peale.
20x30 panni jaoks on üks kogus, suurele 30x40 ahjuplaadile kahekordne kogus.
Jääb kinni isegi küpsetuspaberile, nii et võiks küpsetuspaberilegi veidi jahu puistata või võid määrida.

Parim on värsketest marjadest, kuna sualnud marjad määrivad taigna ära. Külmutatud marjad tasub lisada külmunud peast.

250 g valget šokolaadi
75 g võid
75 g suhkrut
0,75 dl piima või koort
3 auurt v 4 väikest muna
50 g jahu (võib olla ka riisijahu)
200 - 250 g mustikaid või vaarikaid

Tükeldada šokolaad ja või, panna kastrulisse koos koore ja suhkruga ja segada pidevalt kuni sulamsieni. Hakkab põhja kui ei sega!! Jahutada veidi, et saaks munaga kokku lasta.
Kausis vahustada munad ja jahu ühtlaseks (vahtu ei lähe). Lisada munasegu šokolaadisegule ja mikserdada ühtlaseks.

Küpsetada 145-150 kraadi juures 50-60 minutit. Pealt peaks siiski jääma hele. Jahutada pärast ahjust võtmist ja hoida veidi aega külmkapis.

Retsept on Silja Luide raamatust "Magus kiusatus", kogust on veidi suurendatud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused