Šokolaadirullbiskviit kreemi ja marjadega














Kogus on suure 30x40 ahjuplaadi jaoks. Ahi 180 peale.
Rullbiskviit:
200 g tumedat šokolaadi
7 muna (toasooja, ehkki munavalge vahustub paremini külmana)
175 g peensuhkrut
30 g  kakaopulbrit
Sulata šokolaad vesivannil ja lasta veidi jahtuda. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja munakollased suhkruga samuti kõvaks vahuks (viimased piisavalt suures kausis, et muud asjad ka sinna pärast mahuksid). Kollaste hulka piisavalt jahtunud sulašokolaad. Juurde õrnalt kahe spaatliga alt üles segades mitmes osas munavalgevaht. Viimasena õrnalt sisse kakaopulber. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda pannipeal.
Täidis:
200 g kohupiima
200 g toorjuustu (toasooja)
2 sl brändit (soovi korral)
5 sl tuhkuhkrut
Vispeldada täidise ained kokku ja kanda jahtunud põhjale. Täidis tuleb siiski kanda esimesel võimalusel, kuna muidu mureneb põhi keerates liiga palju.
Täidisele katteks vaarikaid ja/või mustikaid, eriti hea on natuke mõlemaid, on ilus värvikirev.
Rullida paberi abiga, natuke võibolla keskelt mureneb, aga pealmine osa jääb ikka ilus.
Hoida enne söömist külmas ja võibolla on parem süüa üldse järgmsiel päeval.
Enne söömist on ilus garneerida tuhksuhkru ja marjadega.

Retsept on Silja Luide raamatust "Magus kiusatus", tegin ise aga kohupiimasema kreemiga.


Kommentaarid

Populaarsed postitused