Särtsakas marjakook (munata marjakook 1)
Särtsakas marjakook
Tuli tõesti imehea. Tegin külmutatud vaarikate ja kultuurmustikatega, (200 g ja 250 g). Kohe söödi kõik ära. Kõrvale võtsime vanillijäätist ja sõime kuumalt.
100 g võid (sulatatud)
240 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
150 g hapukoort
200 g suhkrut
1 imeväikse kuhjaga tl kardemoni
Kate:
400 g marju või osaliselt rabarberit
2 sl suhkrut
1 väiske kuhjaga sl kartulitärklis
Ahi 180 peale. Võta 28 cm vorm, hea on keraamiline (põhja hoolega rasvatada). . Jahu sõeluda, siis kõik kuivained kokku ja juurde sulatatud või ning hapukoor. Segada marjad, suhkur ja tärklis ja koogile. 180 kraadises ahjus ca 1 tund, vaata, et pealt liiga ära ei küpseks.
Parim soojalt koos jäätisega. Alati on enne ära söödud kui külmaks jõudis minna .... :)
Väga hästi sobis ka nii, et 200 g rabarberit ja 200 g vaarikaid. Siis cais 1 sl tärklist vaarikate hulka.
(Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused")
Tuli tõesti imehea. Tegin külmutatud vaarikate ja kultuurmustikatega, (200 g ja 250 g). Kohe söödi kõik ära. Kõrvale võtsime vanillijäätist ja sõime kuumalt.
100 g võid (sulatatud)
240 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
150 g hapukoort
200 g suhkrut
1 imeväikse kuhjaga tl kardemoni
Kate:
400 g marju või osaliselt rabarberit
2 sl suhkrut
1 väiske kuhjaga sl kartulitärklis
Ahi 180 peale. Võta 28 cm vorm, hea on keraamiline (põhja hoolega rasvatada). . Jahu sõeluda, siis kõik kuivained kokku ja juurde sulatatud või ning hapukoor. Segada marjad, suhkur ja tärklis ja koogile. 180 kraadises ahjus ca 1 tund, vaata, et pealt liiga ära ei küpseks.
Parim soojalt koos jäätisega. Alati on enne ära söödud kui külmaks jõudis minna .... :)
Väga hästi sobis ka nii, et 200 g rabarberit ja 200 g vaarikaid. Siis cais 1 sl tärklist vaarikate hulka.
(Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused")
Kommentaarid
Postita kommentaar