Halvaatort apelsinimarmelaadiga

Halvaatort apelsinimarmelaadiga





Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkruga. Sega küpsetuspulber jahuga ja sõelu munavahu hulka. Lisa ka mandlid ja sega ühtlaseks.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi (vabalt võib ka 28 cm, 24-cmses hakkab peaaegu et üle tulema, mina vooderdasin küljed seest küpsetuspaberiga, see päästis üle ääre ajamast)
Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.
Lase põhjal jahtuda, siis lõika kolmeks kihiks.
Täidise tegemiseks riivi halvaa ning sega vahustatud rõõsa koore ja kohupiimaga.
Määri alumisele tordipõhjale apelsinimarmelaadi ja halvaakreemi, siis kata teise tordipõhjaga. Määri peale taas apelsinimarmelaadi ja halvaakreemi ning kata kolmanda tordipõhjaga. Määri ka pealmisele kihile apelsinimarmelaadi ja kohupiimakreemi.
(Soovitav on panna tort paariks tunniks või järgmise päevani jahedasse maitsestuma).
Kaunista mandlilaastudega.

Pildil on kreemi vaidi vähem: kohupiima 200 g ja vahukoort 2 dl. Parem oleks natuke rohkem :) Ka on peal lisaks kookoshelbeid (kuna mandlilaastud said otsa).

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja "Tordiraamatust" (Liia Virkus & Angeelika Kang).

Kommentaarid

Populaarsed postitused