Kreekapärane lambapada feta juustuga

Kreekapärane lambapada feta juustuga


10 inimesele (ehk oma perele 2 päevaks)

Lambaliha 1 kg (või osa veiseliha). 
3 sl õli
soola, pipart
2 sibulat
7 küüslauguküünt
1 baklažaan
2 loorberilehte
1,5 tl kuivatatud punet
1 tl tšillipulbrit (või 2-3 omakuivatatud tšillit)
750-1 l puljongit
1 purk purustatud tomateid (500 ml, kui teine kogus, korrigeeri puljongiga)
200 g feta juustu peale - piltil pole, see ununes ära (ja pada tuli ka pigem supp :))

Küta ahi ära :). Pruunista lihatükid (maitsesta soola ja pipraga) ja siis eraldi viilutatud sibulat. Lisa terved küüslauguküüned, pune ja tükeldatud baklažaan. Prae mõni minut. Tõsta kaanega ahjunõusse liha, köögiviljasegu, tomatid ja loorber. Kalla üle puljongiga. Kata kaanega ning küpseta 1,5-2 tundi. Puista peale murendatud feta juust. 
NB! Retseptis 1,5 l pulgongit, tegelikult oleks paras 750 ml.

Juurde tegin grillpannil grillitud sparglit (2 min kummaltki poolt) ja maisi ning kuskussi.
Tuli liiga supp, korrigeerisin nüüd retsenti vastavalt. Aga maitses hästi. Vastköetud ahjus oli 1 h 45 min.


Kommentaarid

Populaarsed postitused