Pohla/jõhvika-õunakeeks

Põhla/jõhvika-õunakeeks















See retsept on Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused". Mõningate omapoolsete tähelepanekutega :)

Vaja läheb:

200 g nisujahu
100 g täisteranisujahu (graham jahu)  - või kokku 300 g nisujahu ainult
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
100 g valget suhkrut
100 g pruuni suhkrut  - või kokku 200 g valget suhkrut
180 g võid
1 keskmine hapu õun
2 suurt v 3 väiksemat muna
200 g pohli või jõhvikaid

Pane ahi 175 kraadi peale. Aseta keeksivorm (kui vaja, siis määri või pane küpsetuspaber, mina kasutan ise silikoonvormi) koogi tegemise ajaks külma. Sega kokku kuivained ja pudista hulka või. Tõsta saadud purutaignast 1,5 dl (pool keskmist tassi) eraldi.

Riivi õun (võib koos koorega, kui ei ole liiga kõva koor) ja sega kergelt lahtiklopitud munadega. Lisa õrnalt segades kuivainete segu, üle ei tohi segada. Lisa õrnalt segades hulga 150 jõhvikaid/pohli. Tõsta tainas vormi ja silu pind. Vala peale ülejäänud jõhvikad/pohlad ja selle peale kõrvaletõstetud purusegu. 25 cm pikkuse keeksivormi korral on ahjus 175 kraadi juures ca 1 tund ja 5-10 min. Jälgida, et pealt liiga ära ei küpseks (vajadusel katta fooliumiga või panna ahi alt küttele). Keraamilises vormis oleks ahjusolek kauem. Lase vormis 15 min jahtuda ja tõsta siis välja. Ideaalne oleks jahutada jahutusrestil. Parim külmalt ja isegi teisel päeval.




Kommentaarid

Populaarsed postitused