Ürdisepik


Taignast 2 sepikut, kokku terve plaaditäis.

100 g pärmi
5 dl käesooja vett
2 sl suhkrut
1 sl soola
2 sl kuivatatud meelepäraseid ürte
4 dl odrajahu
1 dl kaerakliisid
1 dl päevalilleseemneid
8 dl nisujahu (võib ka spelta, 1/3 sellest võib täistera)
70 g toasooja võid

Murenda pärm käesooja vette, kase tal seal soola ja suhkruga 10-15 min olla. Siis sega juurde ürdid ja jahud, lõpuks või. Sõtku või sega mikseris. Taigen jääbki pisut nätske. Lase 1,5 tundi kerkida.

Vormi taignast 2 pätsi, pane plaadile ja lase 30 min kerkida. Vahepeal too värskeid ürte (nt rosmariini), pane ahi 225 kraadile. Tee sõrmedega augurida sisse, määri oliivõliga, puista peale soola ja ürte. Ahjus ca 30 min, vt et pealt ära ei kõrbeks.

Maitseb hästi ürdivõiga (toasoe või toasooja toorjuustuga mikserdatult, hulka soola ja hakitud värskeid ürte).































































































































































































Kommentaarid

Populaarsed postitused