Ketšup

Koguseks tuleb 3 liitrit.

2 kg küpseid tomateid
500 g puhastatud paprikat
500 g puhastatud õunu
300 g porgandeid
300 g sibulaid
1,5 sl soola
2 sl suhkrut
2 tl paprika pulbrit (nt suitsutatud)
2 sl 30% äädikat

Puhasta ja tükelda köögiviljad. Pane tomatid ja õunad paksupõhjalisse potti keema. Kui nad on natuke vett välja ajanud, lisa ülejäänud köögiviljad.

Keeda nõrgal tulel kaane all, veidi segades aeg-ajalt 1 tund.
Purusta segu saumikseriga ja aja läbi sõela, et tomatinahad ja seemned kätte saada.
Lisa maitseained ja äädikas. Keeda 10 min.
Pane kumalt puhastesse purkidesse.
Soovi korral võib lisada ürte ja maitseaineid.

Algidee A. Arro, A. Kang, E. Mihkels raamatust Sahver. Lihtsad hoidised.

Kommentaarid

Populaarsed postitused