Tomati-tikri ketsup

Tikri asemel saab kasutada ka õuna või sõstraid.

Maitsestada saab vastavalt soovile.

3 kg küpseid tomateid
1 kg tikreid
100 ml punase veini äädikat
maitse järgi mett v suhkrut
1 sl soola
1 sl paprikapulbrit
150 ml õli
cayenne'i pipart
ürte

Kasuta väikeseid purke.



Võta tomatitel südamikud välja, puhasta tikrid. Püreesta koos blenderis. Väike osa püreed jäta blenderisse, et nendega koos püreestada ürdid. Pane potti õli, lisa tomatipüree. Kuumuta nõrgal tulel, kuni hakkab paksenema (20-30 min). Hoia kaas peal, kuid jälgi, et põhja kinni ei jääks. Siis lisa sool, suhkur, äädikas ja blenderdatud ürdid. Lase veel korraks keema tõusta ja pane purkidesse.

Karin Luke raamatust "Tervendav kokaraamat", oma mugandustega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused