Kibuvitsasiirup

Kogus 5 liitri jaoks, hõlpsam teha siiski suuremas potis.

5 liitrit kibuvitsamarju
1 kg suhkrut (osa sellest moosisuhkur - mida rohkem, seda paksem tuleb)
15 g sidrunhapet

Lõika kibuvitsamarjadel õieosad ära ja viska mädanenud marjad või marjaosad ära.

Pane marjad potti nii, et vett oleks neist ca 5 cm rohkem. Aja keema ja keeda tasasel tulel 2 tundi. Põhja ei hakka, nii et segamise ajal saab potti aeg-ajalt raputada.
Siis jäta üleöö samasse potti seisma.


Järgmisel päeval sega ja kurna läbi sõela. Lisa sidrunhape ja suhkur, sega veidi ja keeda veel 10 min.
Vala steriliseeritud pudelitesse. C-vitamiini sisaldavad asjad tasub panna väiksematesse anumatesse, et neid mitte pikalt õhu käes lahtisena hoida.



Kommentaarid

Populaarsed postitused