Suvikõrvitsa-šokolaadi keeks

Kogus on 2 keeksivormi jaoks.

500 g puhastatud suvikõrvitsat
125 g võid (sula)
200-300 g tumedat šokolaadi (tükkidena)
100 g kakaopulbrit
300 g jahu
2 tl soodat
0,5 tl soola
4 suurt toasooja muna
1 dl õli
200 g suhkrut
4 sl külma kohvi, brändit v maitsesiirupit
soovi korral 2 suurt peotäit hakitud münti


Ahi 170 peale ja kõigepealt suvikõrvits riivida ning või sulatada. Kuivained segada omavahel ja märjad omavahel. Šokolaad tükeldada (300 g  - siis tuleb rammus, hakkama saab ka 200 g šokolaadiga). Segada kokku (õieti segada võimalikult vähe), münt suvikõrvitsa hulka ja siis taigna hulka. Osa šokolaaditükke jäta peale panekuks.

Peale ahjust võtmist peaks vähemalt tund aega tahenema, muidu on šokolaad veel sulanud.

Maitseb nagu brownie, saab säilitada ka mitu päeva pärast (siis toidukiles). Suvikõrvitsat ei kahtlusta keegi.

Retsepti avaldas Silja Luide laupäevalehes, ise tegin veidi lahjemaks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused