Pohlaleib
Teen 2 leiba korraga.
Väga kiirelt saab valmis ja väga maitsev!
Ahi kõigepealt 175 kraadile.
6 dl täisterarukkijahu.
2 dl nisujahu
1 dl kaerakliisid
1 dl päevalilleseemneid
0,5 dl kanepiseemneid
/võid asendada muude seemnetega/
4 tl söögisoodat
2 tl soola
2 dl pohlamoosi
/0,5 dl pohli/
1 dl (paksemat) siirupit v mett
7 dl maitsestamata jogurtit v keefiri
Kuivained omavahel kokku, lisa märjad asjad, sega võimalikult vähe ja keeksivormidesse. Küpseta altkuumusel või alumisel siinil 1 tund.
Ka järgmisel päeval väga maitsev, hoia paberkotis.
Juurde sobib enda tehtud maitsevõi (või, toorjuust, värsked ürdid ja sool mikserdatuna).
Algidee raamatust Leivad, saiad, sepikud (Lia Virkus, PIlle Endel, Ivika Türkson).
Väga kiirelt saab valmis ja väga maitsev!
Ahi kõigepealt 175 kraadile.
6 dl täisterarukkijahu.
2 dl nisujahu
1 dl kaerakliisid
1 dl päevalilleseemneid
0,5 dl kanepiseemneid
/võid asendada muude seemnetega/
4 tl söögisoodat
2 tl soola
2 dl pohlamoosi
/0,5 dl pohli/
1 dl (paksemat) siirupit v mett
7 dl maitsestamata jogurtit v keefiri
Kuivained omavahel kokku, lisa märjad asjad, sega võimalikult vähe ja keeksivormidesse. Küpseta altkuumusel või alumisel siinil 1 tund.
Ka järgmisel päeval väga maitsev, hoia paberkotis.
Juurde sobib enda tehtud maitsevõi (või, toorjuust, värsked ürdid ja sool mikserdatuna).
Algidee raamatust Leivad, saiad, sepikud (Lia Virkus, PIlle Endel, Ivika Türkson).
Kommentaarid
Postita kommentaar