Vahemere spinati-kanapirukas


Põhi:
4 dl täisteranisujahu
1 dl oliiviõli
soola
0,5-1 dl külma vett

Taigen valmis,  pirukapõhjale ja 30-60 minutuks külma.

Pildil 20x30 cm vorm.

Ahi 200 kraadile.

Saab kasutada ka eelmise päeva keedukatrulitest põhja_ sel juhul kartulid puruks, juurde 1 muna ja paar sl hernejahu, samuti sobivaid ürte ja nt kanepiseemneid.

Täidis:
1 hakitud sibul
3 sl oliiviõli
100 g spinatit (külmutatuga on lihtsam)
4 sl hakitud münti, punet, aed-piparrohtu
3 muna
150 g kreeka jogurtit
100 g feta juustu (või riivjuustu)
1 tükeldatud kanafilee
riivjuustu
10 kirsstomatit

Kui taigen on külmkapis, saab hakata tegema täidist, kuna sellele kulub ca 30 min.
Lõpupoole saab taigna panna juba ahju 10 minutiks (katta fooliumiga), pärast ilma fooliumita veel paar min.

Tükelda ja prae kanafilee, lisa sool ja pipar.
Haki ja kuumuta sibul klaasjaks.
Lisa tükeldatud spinat ja kuumuta läbi.
Lisa hakitud ürdid ja kanafilee, vajadusel veel soola ja pipart.
Tõsta täidis pirukapõhjale.
Vispelda munad jogurtiga. sega hulka tükeldatud feta või riivjuust ja vaja pirukale.

Küpseb veel 30-35 min kuni kate on hüübinud.

Raamatust "Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar"






Kommentaarid

Populaarsed postitused