Ahjupeedid mee ja kitsejuustuga




1 kg toorest peeti
peotäis hakitud punet või tüümiani
3-4 sl oliiviõli
2 sl punast palsamiveniäädikat
4 sl vedelat mett
0,75 tl soola
100-150 g kitse- või fetajuustu

Ahi 200 kraadi peale.










Koori ja tükelda peedid. Pane ahjuvõrmi põhja veidi oliiviõli ja pane peedid vormi.
Haki maitseroheline peeneks.
Kui mesi ei ole vedel, sulata see mikroahjus klaasi sees.
Sega kokku mesi (jäta veidi klaasi ka alles), oliiviõli, palsamiveiniäädikas, sool ja ürdid. Vala segu peetidele ja sega läbi. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-50 min. Siis võta välja ja raputa peale murendatud juust ning küpseta veel 15 min. Välja võttes nirista peale ülejäänud mesi. Nüüd on peedid suussulavalt magusad! :)

See, mis ühest söögikorrast üle jääb, säilib õhukindlas karbis külmkapis mitu päeva ja seda on hea kasutada nt peedipiruka tegemisel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused