Klassikaline borš
Kuna keetmine võta kaua aega, teen mitme päev koguse (jätkuks vähemalt 10 inimesele üheks söögikorraks). Jahedas hoides säilib see mitu päeva.
Kasutan 5 l potti.
800 g värsket kapsast
1 suur porru
8 toorest peeti
6 küüslauguküünt
4 sl võid
2 sl õli
4 tl kuivatatud tüümiani
4 sl tomatipastat
2 l lihapuljongit
2 loorberilehte
6 sl valgeveiniäädikat
2 tl suhkrut
soola
musta pipart
Ribasta kapsas, porru ja peet.
Haki küüslauguküüned.
Sulata potis või, lisa õli ja tüümian, kuumuta mõni hetk.
Lisa hakitud asjad. Hauta 10 min.
Lisa tomatipasta, kuumuta hetk.
Kalla juurde puljong, äädikas, maisteained ja suhkur.
Keeda tasasel tulel 2 tundi.
serveerimiseks:
hapukoort, rohlist sibulat
Retsept raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga 2. osa".
Kommentaarid
Postita kommentaar