Ploomi plaadikook (pärmi-lehttaignaga)
Ploomi plaadikook pärmi-lehttaignaga
500 g pärmi-lehttaigent
Ploomide alla:
1 sl suhkrut
1 sl tärklist
1 sl jahvatatud mandleid
(kõik sl kerge kuhjaga)
600 g ploome
3 väikest õuna
- õhukesteks viiludeks
Ploomidele:
2 sl vedelat mett või siirupit
1 sl ingverisiirupit või rummi
Taigen sulab 2 tundi. Siis rulli see terve ahjuplaadi suuruselt.
Ahi 200 peale.
Panin hulka ka natuke õhukesi õunaviile.
Väike ingver maitseb asja juures hästi.
Küpseta 200 kraadi juures 20 min.
Väga hea on soojalt (nt jäätisega) ja parem on süüa mitte lusikaga, vaid käevahelt.
Järgmisel päeval saab aga lõigata mõnusaid rivasid ja sis on tainas isegi pehmem ja maitsvam (kuna ploomid o nseda immutanud). Teise päeva tükk on siin:
500 g pärmi-lehttaigent
Ploomide alla:
1 sl suhkrut
1 sl tärklist
1 sl jahvatatud mandleid
(kõik sl kerge kuhjaga)
600 g ploome
3 väikest õuna
- õhukesteks viiludeks
Ploomidele:
2 sl vedelat mett või siirupit
1 sl ingverisiirupit või rummi
Taigen sulab 2 tundi. Siis rulli see terve ahjuplaadi suuruselt.
Ahi 200 peale.
Panin hulka ka natuke õhukesi õunaviile.
Väike ingver maitseb asja juures hästi.
Küpseta 200 kraadi juures 20 min.
Väga hea on soojalt (nt jäätisega) ja parem on süüa mitte lusikaga, vaid käevahelt.
Järgmisel päeval saab aga lõigata mõnusaid rivasid ja sis on tainas isegi pehmem ja maitsvam (kuna ploomid o nseda immutanud). Teise päeva tükk on siin:
Kommentaarid
Postita kommentaar