Õuna-kohupiima plaadikook
60 cm laiuse ahju suurele plaadile, küpsetuspaber alla.
Ahi 200 kraadile.
Kõigepealt koori, puhasta ja viiluta õhukeselt 8 keskmist õuna ja sule nad õhukindlalt. Aeg-ajalt võib neid piserdada sidrunimahlaga, et nad pruuniks ei tõmbuks.
Peale võib puistata ka tikreid, sõstraid, mustikaid, vaarikaid - annavad maitset juurde.
Kohupiim on parim ricotta, aga igal juhul mitte väherasvane, see teeb koogi maitsetuks.
Tainas:
10 dl nisujahu
(võib nii: 0,5 dl kartulitärklist, 2,5 dl grahamjahu, 7 dl nisujahu)
3 tl küpsetuspulbrit
3 dl suhkrut
2 tl soodat
3 tl vanillisuhkrut
300 g võid - sulata ja jahuta veidi
2 muna
2 1/2 dl keefiri
Sega kuivained, lisa sulatatud ja veidi jahtunud või, pane pool taignast teise kaussi. Vispelda 2 muna ja vala ühte kaussi, lisa sinna ka keefir. Pane plaadile ja ahju.
Teine osa taignast pane külmkappi, sega sinna enne ca 1 dl kookoshelbeid.
Täidis:
800 g kohupiima (ricotta)
1 sidruni koor ja mahl
2 1/2 dl suhkrut (vähem, kui magusad kohupiimad).
4 muna (või 3 suurt)
Munad enne lahti suhkruga, siis juurde sidrun ja siis kohupiim, sega hoolega.
Taignale õunaviilud, tuleb mitu kihti, ei tohiks paksud viilud olla, peale 1 sl jagu kaneeli. Siis peale kohupiimatäidis ja kõige peale purutaigen.
Ahjus küpseb 200 juures ca 45 min, aeg-ajalt altkuumusel, et pealt liiga ära ei küpseks.
Soovitan teha valmis eelmisel päeval, aga vajadusel saab kasvõi soojalt süüa.
Kommentaarid
Postita kommentaar