Marineeritud riisikad

Marineeritud riisikad















Imehea retsept, mille järgi meie suguvõsa naised ikka seeni marineerinud on.

Seened, mida vaja kupatada: leota üleöö, vaheta vahepeal vett, siis piisab 30 minutilisest kupatamisest.

5-liitrise kastruliga saab teha selliste kogustega:

3 kilo (kupatatud ) seeni
2,5 liitrit vett
25 tera pipart
25 tera vürtsi
6 loorberilehte
7 nelki
10 tl soola
12 tl suhkrut
10 dessertlusikatäit äädikat
2 sibulat
2 porgandit

Kõigepealt otsida välja ja pesta purgid ja steriliseerida need kas ahjus või keeva veega.
Vesi keema. Sibul ja porgand hakkida ja keevasse vette, keeda 5 min, siis lisa maisteained (v.a. äädikas), keeda veel 3 min, siis lisa äädikas, sega läbi ja lisa seened, keeda veel 5 min. Ja kohe puhastesse kuumadesse purkidesse. Purkide alla rätik. Keera kaaned kõvasti peale ja pane purgid tagurpidi, siis on kohe näha, kui mõni peaks kaane vahelt lekkima.  Pane rätik purkidele peale ka.
Retseptis antud kogusest sai nii palju seeni kui pildil näha (10 purki).
Ja oota ikka vähemalt nädal, enne kui sööma hakkad :)






Kommentaarid

Populaarsed postitused