Vanakooli sõstrakook (hästi võine)
Vanakooli sõstrakook
See kook lausa sulab suus, kuna on nii võine :) Ja parim on ta järgmisel päeval ning kindlasti külmalt.
Paras 24 x 34 cm klaasvormi. Põhja küpsetuspaberit (kaks risti riba).
Põhi (liivataigen):
200 g võid (toasoe)
1 dl suhkrut
1 muna (toasoe)
poole sidruni mahl ja riviitud koor (või 1 laimi)
0,5 tl vanilliuhkrut
4 dl jahu
Pehme vüi vahustada suhtkruga, lisada muud ained, muna enne, vahustada mikseriga kõik ära, kilesse ja 30 min külmkappi.
Ahi 200 peale, taigas vormipõhja, küpseb ca 15 min. Jahutada vormis.
Kate:
250 g võid (toasoe)
300 g kondenspiima
1-2 sl brändit
1 tl vanilisuhkrut
1 l sõstraid
Toasoe või vahustada, lisada vanillsuhkur ja vähehaaval kondenspiim, lõpuks brändi. Katta selle seguga koogi põhi. Valada peale sõstrad ja suruda neid õige veidike sisse. Pane külmkappi 1 tunniks. Poole võid võib asendada teralise kohupiima, marcarpone või toorjuustuga.
Samal ajal pane 3 dl hapukat sõstramahla kastrulisse ja lisa 1 kuhjata sl želatiini (8 g), lase 5 mi nseista ja siis kuumuta keema. Sega läbi ja jäta jahtuma. Kui kook on 1 tund olnud külmkapis (ja tarretis samal ajal kastrulis täielikult jhtunud ja veidi paksenenud), vala tarretis koogile ja lase külmkapis veel vähemalt 1, kuid parem 2-3 tundi seista.
Retsepti põhiidee on "Sõstraraamatust" (A.Kang, L. Virkus, P.Enden), tegin veidi koguseid ümber.
See kook lausa sulab suus, kuna on nii võine :) Ja parim on ta järgmisel päeval ning kindlasti külmalt.
Paras 24 x 34 cm klaasvormi. Põhja küpsetuspaberit (kaks risti riba).
Põhi (liivataigen):
200 g võid (toasoe)
1 dl suhkrut
1 muna (toasoe)
poole sidruni mahl ja riviitud koor (või 1 laimi)
0,5 tl vanilliuhkrut
4 dl jahu
Pehme vüi vahustada suhtkruga, lisada muud ained, muna enne, vahustada mikseriga kõik ära, kilesse ja 30 min külmkappi.
Ahi 200 peale, taigas vormipõhja, küpseb ca 15 min. Jahutada vormis.
Kate:
250 g võid (toasoe)
300 g kondenspiima
1-2 sl brändit
1 tl vanilisuhkrut
1 l sõstraid
Toasoe või vahustada, lisada vanillsuhkur ja vähehaaval kondenspiim, lõpuks brändi. Katta selle seguga koogi põhi. Valada peale sõstrad ja suruda neid õige veidike sisse. Pane külmkappi 1 tunniks. Poole võid võib asendada teralise kohupiima, marcarpone või toorjuustuga.
Samal ajal pane 3 dl hapukat sõstramahla kastrulisse ja lisa 1 kuhjata sl želatiini (8 g), lase 5 mi nseista ja siis kuumuta keema. Sega läbi ja jäta jahtuma. Kui kook on 1 tund olnud külmkapis (ja tarretis samal ajal kastrulis täielikult jhtunud ja veidi paksenenud), vala tarretis koogile ja lase külmkapis veel vähemalt 1, kuid parem 2-3 tundi seista.
Retsepti põhiidee on "Sõstraraamatust" (A.Kang, L. Virkus, P.Enden), tegin veidi koguseid ümber.
Kommentaarid
Postita kommentaar