Ricotta-spinatitäidisega pannkoogid

Ricotta-spinatitäidisega pannkoogid














Siit tuleb 6 suurt kooki, mis mahuvad ilusti ühele ahjuplaadile. Neid pannkooke saab aga teha ka ilma täidiseta sama teingaretsepti järgi niisama.

Kõigepealt on vaja 150 g spinatit, eelistksin külmutatut (odavam, aga söögitegemiseks väga hea), millest 1/2 dl läheb taignasse ja 100 g täidisesse. Spinat tuleb sulatada ja 1 sl võiga kergelt läbi praadida.

Taigen:
2 dl nisujahu
2 dl piima
2 dl mineraalvett
3 muna
0,5 tl soola
1/2 dl spinatit

Praadimiseks õli.

Küpseta 6 suurt pannkooki. Samal ajal tee täidist:

ülejäänud spinat (ca 100 g)
200 g ricotta kohupiima või kodujuustu
1 dl riivitud parmesani
1 muna
basiilikulehti
suula, pipart
muskaatpähklit
Cayenne pipart
2-3 küüslauguküünt

Kui esimene kook valmis, saab juba panna täidise sisse ja keerata selle nelinurgaks, otsad allapoole. Pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja ahi juba ha 200 kraadi peale. Kui kõik koogid valmis, siis riivi peale vee Parmesani või riivjuustu ja pane ahju 10-15 minutiks.

Põhiidee 100 rooga raamatust "Pannkoogid ja vahvlid 2", kuid natuke ringi tehtd (seal minu maitse jaoks täidis liiga spinatine).


Kommentaarid

Populaarsed postitused