Pariisi õunakook

Pariisi õunakook















Parim õunakook, mis lõhkus minu ahju :) Kooki välja võttes kukkus ahjuuks kildudeks. Aga selle ahju läbisõit oli juba nii suur, et oligi ülim aeg.
Kook on parim poolleigelt ja ta on tõesti imehea, juurde võib pakkuda vanillikastet, vahukoort või jäätist.

Ahi 200 kraadi peale.

27 cm keraamiline koogivorm.

Taigen:
1 dl nisujahu
0,5 dl grahamjahu
1 dl suhkrut (võimalusel pruuni)
1 sl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl vahukoort
800 g õunu

Segad kuivained ja märjad asjad eraldi ja siis kokku.
Vala taigem vormi (alt määrida ja jahu), peale õunaviilud (kooritult).

Küpsetada 40 min, osalt altkuumusel.

Kate:
3/4 dl pruunsuhkrut
1 muna
50 g sulavõid
mandlilaaste

Kate segada ja peale, küpsetada veel 10 min.

Lase 10 min taheneda ja siis ongi parim süüa.

Imehea!!!

Katte asemel võib teha ka munavalgekatte:
2-3 munavalget ja 100 g suhkrut vahustada, küpsetada lõpus 175 kraadi juures 15 min.

Siis tuleb selline (viskasin õuntele ka peotäie punaseid sõstraid):



Kommentaarid

Populaarsed postitused