Sõstraribad valge šokolaadiga

Punasesõstraribad valge šokolaadiga














500 g lehttaigent, 2 tunniks sulama
1 muna määrimiseks
250 g punaseid sõstraid
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
0,75 sl tärklist
75-100 g valget šokolaadi

Pane ahi 225 kraadile.
Lõike šokolaad väikesteks tükkideks.
Sega kuivained omavahel ja siis sõstardega.
Jaota tagen kaheks ja rulli sellest risktülikud, mis lõika kumbki kuueks. Ribad peaksid olema piklikud. Valmista taignapõhjad ette nii, et noaga äärtesse kerged sisselõiked ja kahvliga põhjale täksid.
Määri ääri munaga.Pane peale sõstrakate ja siis šokolaad. Pane ahju ca 15 minutiks.
Kui olid sügavkülmutatud marjad, isis pane 1 väikse kuhjaga sl tärklist.
Siia sobivad ka mustad sõstrad, aga punane sõstar paremini, kuna tal on õhem kest ja see jõuab puruks minna.

Imehead soojalt (aga mitte päris kuumalt) jäätisega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused