Porgandi-ananassitort
Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut (retseptis 3 dl - 1,5 dl oli täiesti piisav suhkrukogus)
5 dl riivitud porgandit
1 purustatud ananassikonserv (225 g) – jäta natuke ananassi kaunistamiseks.
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
2 tl vaniljesuhkrut
Immutamiseks:
ananassikompoti vedelikku
Kreem:
250 g kohupiimapastat
1 dl paksu hapukoort
(3 spl konjakit)- panime konjaki asemel 1/4 väikest pudelit rummiessentsi
0,5 dl tuhksuhkrut
Täidiseks:
2 dl ananassikeedist (panime õunamoosi)
Kaunistamiseks:
röstitud ja hakitud metsapähkleid
viinamarju
Põhja tegemiseks vahusta munad suhkruga. Kurna ananassikonserv läbi sõela. Riivi porgandid. Sega kausis ananass, porgandid ja õli. Lisa munavaht ning sega siis ettevaatlikult juurde küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga segatud jahu.
Kalla taigen võitatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 175kraadises ahju keskmises osas 1 tund.
Lase korralikult jahtuda, siis lõika põhi pooleks, immuta kompotivedelikuga ja määri vahele keedis. Kreemi valmistamiseks sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor, suhkur ja konjak. Kata kook kreemiga, puista üle pähklitega, kaunista viinamarjadega.
Kommentaarid
Postita kommentaar