Kodujuustukook

Kodujuustukook


Hiigel hulgal hõrgutisi lk 340, revised.
28 cm vorm (põhi ulatub veidi üle poole kõrgusesse). Keraamilisel peaaegu üles välja.

Märksõnad: 2 x kodujuustu. 

Põhi:
3,5 - 3,75 dl nisujahu (võib natuke grahamjahuga segada, 1 sl võib asendada ka tärklisega)
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
125 g võid
1 muna
Kokku ja külma nagu muretaigen ikka. Eelküpsetada ei ole vaja.

Täidis:
2 topsi (a 300 g ) kodujuustu
1,5 sl tärklist
3 sl sidrunimahla (võõi laimi) (3 sl ei anna veel eraldi maitset, 4.5 sl annab juba hapukama)
1,5 dl suhkrut
4 muna
1,5 dl hapukoort

Täidis saumikseriga segada (peenestab kodujuustu). Ära vahusta (kuna juustukook).

Katteks mandlilaaste.

175 kraadi juures 1 tund, kui keraamiline vorm, siis veidi kauem (ja siis pane rohkem alt küpsema).

Parim on kook järgmisel päeval.


Kommentaarid

Populaarsed postitused