Kõrvitsakook (Sepamaa talu köök I)

Kõrvitsakook I



http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/8903

Oluline on täidist mitte vahustada, muidu langeb see pärast küpsemist kokku. Ahjus peaks ka laskma lahtise uksega natuke olla.

Tegemiste järjekord:
Algul pane ahi sooja, siis tee muretaigen, siis pane kõrvits ahju, siis säti muretaigen vormile ja pane külmkappi tagasi, siis hakka juba täidist tegema, kui kõrvits tuleb ahjust, siism pane kohe muretaigen ahju (piisavalt kõrgele ääred, need vajuvad küpsetades allapoole, ja kindlasti fooliumiga ääred), täidise saab lõpetada, kui kõrvits on jahtunud. Sis kõik kokku kui muretaigen välja tuleb ja 40 min ahju. Pealt ei peaks nii ära küpsema kui pildil näha on, võiks kuldkollasem jääda. Pane vahepeal altkuumusele.

Kook on parim jahtununa, hoopis järgmisel päeval. kuid soojana on ta ka huvitav, sisu on nagu bubert.

Üks meie pere lemmikkooke viimasel (kõrvitsaterohkel) ajal :)




Kommentaarid

Populaarsed postitused