Kirsi-juustutort
Põhi:
- 200g kakaoküpsiseid
- 90g võid
- Soovi korral 1 sl Amarettot
- Purusta küpsised peeneks puruks.
- Sulata või ja sega küpsisepuruga.
- Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu põhja.
Täidis:
- 400g maitsestamata toorjuustu (teinekord võiks proovida vähersvast)
- 1dl suhkrut
- 1tl vanillisuhkrut
- 0,5 suurema sidruni pressitud mahl (või 1 väiksem sidrun)
- 3 tl želatiini
- 2dl vahukoort
- Sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl.
- Pane želatiin külma vette u 5 minutiks pehmenema. Kuumuta mikroahjus 30 s. Jahuta.
- Vahusta vahukoor.
- Sega jahtunud želatiinisegu toorjuustukreemi hulka, siis sega juurde vahustatud koor.
- Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmas tarduda.
See küik o nmõtet teha õhtul ja jätta tort külmkappi kahe kihiga üleöö.
Kate:
- 400g kirsse (värskeid, külmutatud)
- 5dl kirsimahla - või nande kahe eelmsie asemel ca 800 g kompotikirsse (sel juhul ära suhkrut lisa)
- 2 sl suhkrut
- 0,5 sidruni mahl
- 4 tl želatiini + 3 sl kirsimahla
- Valmista ette želatiin.
- Sega omavahel kirsimahl (kompotiga), suhkur ja sidrunimahl.
- Sega sisse želatiin.
- Vala segu ettevaatlikult tordile. Kõige kindlam on kulbiga tõsta, et kirsid ei kukuks toorjuustukihi peale ja mahlakihi sisse valgeid tükke ei tekiks.
- Lase külmkapis tarduda 6 tundi.
Tuli väga hea, aga ikka üsna rammus Järgmine kord proovin väherasvase toorjuustuga.
Tort on pärit suurest Tordiraamatust (L. Virkus ja A. Kang). 24cm-läbimõõduga vormi jaoks – u 10 tükki.
Kommentaarid
Postita kommentaar