Kirsi-juustutort

Kirsi-juustutort










Põhi:
  • 200g kakaoküpsiseid
  • 90g võid
  • Soovi korral 1 sl Amarettot
  1. Purusta küpsised peeneks puruks.
  2. Sulata või ja sega küpsisepuruga.
  3. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu põhja.
Täidis:
  • 400g maitsestamata toorjuustu (teinekord võiks proovida vähersvast)
  • 1dl suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 0,5 suurema sidruni pressitud mahl (või 1 väiksem sidrun)
  • 3 tl želatiini
  • 2dl vahukoort
  1. Sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl.
  2. Pane želatiin külma vette u 5 minutiks pehmenema. Kuumuta mikroahjus 30 s. Jahuta.
  3. Vahusta vahukoor.
  4. Sega  jahtunud želatiinisegu toorjuustukreemi hulka, siis sega juurde vahustatud koor.
  5. Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmas tarduda.
See küik o nmõtet teha õhtul ja jätta tort külmkappi kahe kihiga üleöö.
Kate:
  • 400g kirsse (värskeid, külmutatud)
  • 5dl kirsimahla - või nande kahe eelmsie asemel ca 800 g kompotikirsse (sel juhul ära suhkrut lisa)
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 sidruni mahl
  • 4 tl želatiini + 3 sl kirsimahla
  1. Valmista ette želatiin.
  2. Sega omavahel kirsimahl (kompotiga), suhkur ja sidrunimahl.
  3. Sega sisse želatiin.
  4. Vala segu ettevaatlikult tordile. Kõige kindlam on kulbiga tõsta, et kirsid ei kukuks toorjuustukihi peale ja mahlakihi sisse valgeid tükke ei tekiks.
  5. Lase külmkapis tarduda 6 tundi.
Tuli väga hea, aga ikka üsna rammus Järgmine kord proovin väherasvase toorjuustuga.
Tort on pärit suurest Tordiraamatust (L. Virkus ja A. Kang). 24cm-läbimõõduga vormi jaoks – u 10 tükki.

Kommentaarid

Populaarsed postitused